уторак, 11. мај 2010.

Palenta kiflice

3

- 700 gr brašna
- 200 gr palente
- 5 dl mleka
- 1,5 dl ulja
- 1 kockica kvasca
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- 150 gr sitnog sira
- 1 jaje
- susam 
Stavite da prokuva 4 dl vode pa zakuvajte palentu i ostavite da se prohladi (da bude mlaka). U 1dl mlakog mleka izmrvite kvasac i dodajte kašičicu šećera pa ostavite da nadođe. Ostalo mleko (4 dl) i ulje stavite u šerpu pa na šporet da se smlači. Zamesite glatko testo od brašna pomešanog sa solju, kvasca i mešavine mleka i ulja pa dodajte prohlađenu palentu i mesite dok se sve lepo ne sjedini. Ostavite testo da se odmara pola sata. Premesite ga i podelite na 4 jufke, a svaku jufku razvucite u krug i podelite na 8 trouglova, stavljajte po malo sira i uvijajte u kiflicu. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim jajetom, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 20-tak minuta.
P.S. Nisam verovala da bi kiflice od palente ovako mogle biti mekane ali sam bila oduševljena kad sam ih probala ! Fenomenalne su ! Jedan savet : kad Vam se palenta prohladi mutite je malo mikserom da bi se razbile eventualne grudvice nastale prilikom kuvanja. Uživajte !  

Related Posts:

  • Kiflice - oko 700 gr brašna- 4 jajeta- 1 kockica kvasca- 2 dl toplog mleka- 1,5 dl ulja- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šećera- nadev po želji (sir, šunka, … Read More
  • Pecivo sa susamom- oko 500 gr brašna- 3 dl mleka + malo za premazivanje- 70 gr margarina- 1 kesica suvog kvasca- 2 kašike pečenog susama- 2 kašičice soli- 1/2 kašičice… Read More
  • Kroasani by AndrijanaSavršeni su ! Andrijana draga svaka čast ! Sve tačno u meru! Nemam više nijedan komentar !!    P.S.  !!! … Read More
  • Pecivo sa raženim pahuljicama - 35o gr brašna- 50 gr kukuruznog brašna- 50 gr raženih pahuljica- 50 gr margarina- 1 kesica suvog kvasca- 1 dl mleka + malo za premazivanje - 7… Read More
  • Hleb sa graham brašnom - 250 gr belog brašna- 200 gr pšeničnog graham brašna - 1 kesica suvog kvasac- 2 dl mleka- 1 dl jogurta - 1 ravna kašika meda- 1 kesica pra… Read More

3 коментара: