субота, 22. јануар 2011.

Pileća džigerica sa jabukom

2

- oko 400 gr pileće džigerice
- 1 veća jabuka
- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )
- 2 glavice crnog luka
- 4 kašike kečapa
- 2 čena belog luka
- peršun , začin C
Crni luk iseckajte na rebarca, jabuku očistite i krupno izrendajte, papriku isecite na tanje štapiće i stavite da se dinstaju 10-tak minuta na malo ulja uz dodatak 1 dl vode. Dodajte džigericu isečenu na komadiće , kečap, začin C po ukusu i nalijte sa 2,5 dl vode pa krčkajte na umerenoj temperaturi nekih 15-tak minuta tj. dok tečnost skoro ne uvri a džigerica omekša . Pred kraj dodajte sitno seckan beli luk i služite uz bareno povrće ili pirinač i , naravno , seckan peršun. Prijatno !
P.S. Jelo koje je zaista brzo (gotovo za pola sata  ) i što je još važnije mnogo ukusno !! Uživajte !

Related Posts:

  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Svinjske šnicle u pivu- 10 tanjih svinjskih šnicli- 1/2 l piva- 2 dl soka od paradajza- 2 šargarepe- 1 kašika brašna- začin C, biberMeso izlupajte i začinite po želji začin… Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More

2 коментара: