петак, 17. децембар 2010.

Piletina u foliji

3

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 50 gr suvog grožđa
- 2 kašike meda
- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)
- 1,5 dl belog vina
- 1 puna kašika kečapa
- 1 puna kašika kikiriki putera
- začin C, peršun
Belo meso iseckajte na kockice i začinite začinom C po ukusu. Sve ostale navedene sastojke sjedinite , dobro ih promešajte žicom za mućenje , dodajte meso i promešajte rukama. Podelite masu na tri dela pa svaku gomilicu stavite u duplu foliju, zatvorite, poređajte folije u pleh i stavite da se peče na 200 stepeni oko 50 minuta. Služite uz pečeni ili pire krompir ili pirinač. 
P.S. Odlična kombinacija za ljubitelje slano-slatkog ukusa !! Preukusno ! Odozgo meso možete preliti sa malo tartar sosa - odlično ide ! Prijatno ! :-)))) 
 
 

Related Posts:

  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More
  • Junetina sa pečurkama- 700 gr junećeg mesa (od buta)- 300 gr pečuraka- 2 dl kisele pavlake- 1/2 kašičice šećera - 50 gr margarina- peršun, so, biberMeso isecite na tr… Read More
  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More

3 коментара: