среда, 24. новембар 2010.

Posni rolat sa ajvarom

2

Za koru Vam je potrebno :
- 8 kašika brašna
- 2 dl kisele vode
- 4 kašike ajvara
- 1 kašičica praška za pecivo
- so, biber
Sve sastojke sjedinite i izmutite pa sipajte u pleh obložen papirom za pečenje (32x24 cm su dimenzije mog pleha). Gotovu koru uvijte u vlažnu krpu, ostavite da se prohladi pa filujte sledećim filom.
Za fil Vam je potrebno :
- 300 gr pečuraka
- 1 manji praziluk
- 70 gr barenog pirinča
- 3 kisela krastavčića
- 3 manje kuvane šargarepe
- 3 kašike posnog majoneza
- 2 kašike rendanog posnog kačkavalja 
- začin C 
Pečurke i praziluk sitno iseckajte, začinite po ukusu pa prodinstajte na ulju. Kad je gotovo ostavite da se malo prohladi pa dobro ocedite od viška tečnosti. U oceđene pečurke dodajte seckane krastavčiće, seckanu kuvanu šargarepu, bareni  pirinač, kačkavalj, majonez i dobro promešajte. Ako je potrebno dodatno začinite po ukusu. Filujte prohlađenu koru , uvijte u rolat i stavite u frižider da se stegne. Dekorišite po želji i secite kriške pa služite.
P.S. Odlična varijanta rolata sa ajvarom za posne svečane trpeze ! Prijatno! :-) 

Related Posts:

  • Posne slane kuglice - 400 gr brašna- 250 gr margarina- 150 gr mlevenog nepečenog kikirikija- 100 gr susama- 5 kašika kisele vode- 1 kesica praška za pecivo- so Umut… Read More
  • Posni rolat od oblande- 1 veliki list oblande- 2 konzerve tunjevine u komadićima (od po 170 gr)- 200 gr mariniranih pečuraka- 4 kisela krastavčića- 3 kašike pečenog susama-… Read More
  • Posna ruska salata- 2 veće konzerve tunjevine u komadićima - 400 gr barenog kukuruza- 300 gr posnog majoneza - 200 gr mlevenog neslanog kikirikija- 200 gr sec… Read More
  • Posna torta od spanaćaZa 3 kore Vam je potrebno :- 23 kašike brašna- 200 gr barenog spanaća- 1 dl ulja- 1 dl kisele vode- 1 dl piva- 1 kesica praška za pecivo- soU vanglicu… Read More
  • Posna salata sa tunjevinom- 2 velike konzerve tunjevine u komadićima- 8 kašika ajvara- 4 kašike senfa- 1 glavica crnog luka- 3 čena belog luka- 3 kisela krastavčića- peršun, bi… Read More

2 коментара: