четвртак, 4. новембар 2010.

Brza piletina

2

- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)
- 100 gr pirinča
- 100 gr kukuruza
- 100 gr graška
- 1 crvena paprika
- 3 kašike kikiriki putera
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike kečapa 
- začin C, vegeta
Meso isecite na kockice (ako su u pitanju bataci odvojite meso od kostiju). U činiju stavite meso , začinite sa začinom C i dobro promešajte. Dodajte kikiriki puter i soja sos i rukama sve izmešajte da svako parče mesa bude uvaljano u puter i sos. Pržite meso na ulju sa svih strana. Na pola prženja dodajte kečap i dobro promešajte meso.Prženo meso vadite rešetkastom kašikom i stavite na toplo. U šerpu stavite grašak, kukuruz i seckanu papriku da se kuvaju pa na pola kuvanja dodajte pirinač, nalijte vode da ogrezne, sipajte kašiku ulja i začin C i kuvajte dok tečnost ne ispari tj. dok pirinač ne bude kuvan. Servirajte pirinač na tanjir a preko stavite piletinu i pospite seckanim peršunom.
P.S. Odlično :-)) ! Prijatno!

Related Posts:

  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More
  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More

2 коментара:

  1. Odlična marinada! Vjerojatno ću je probati i na svinjetini, kako bih i ja mogla jesti jer me baš privlači.

    ОдговориИзбриши
  2. e ovo ti je super, lagano i za jelo i za spremanje, svidja mi se :)

    ОдговориИзбриши