субота, 2. октобар 2010.

Brza pita sa sirom

10

- 5 jaja
- 400 gr feta sira 
- 200 gr brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- so
Penasto umutite jaja pa dodajte izmrvljen sir, pavlaku, ulje pa promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa postepeno dodajte u smesu od jaja i mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu (biće malo gušće). Na kraju dodajte soli po ukusu. U tepsiju obloženu papirom za pečenje izručite smesu i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta tj. dok ne porumeni. 
P.S. Idealna pita za doručak ili večeru ! Možete kombinovati sir i kačkavalj ! Prijatno ! :-D
 

Related Posts:

  • Pita sa grizom i jabukama- 500 gr kora za pitu - 150 gr griza - 5 dl mleka - 250 gr sećera - 1 kg jabuka - 1 jaje - ulje, cimet,prah šećer Skuvajte mleko sa grizom i šećerom.K… Read More
  • Pita od mladog luka i sira - 500 gr kora za pitu - 400 gr sitnog sira - 4 jajeta - 3 dl mleka - 2 dl kisele pavlake - 2 veze mladog luka - 1 kesica praška za pecivo  - ulj… Read More
  • Pita sa kupusom- pakovanje kora za pitu - 1 glavica kupusa srednje veličine - 1 glavica crnog luka - 1 kisela pavlaka - 1 šoljica pirinča (šoljica od crne kafe) - 0,… Read More
  • Pita sa sirom i pečenim paprikama- 1 pakovanje kora za pitu  - 5-6 krupnijih pečenih paprika - 150 gr šunke - 150 gr kačkavalja - 150 gr sitnog sira - 2 dl jogurta - 4 jajeta - 1… Read More
  • Pita sa makom- 500 gr kora za pitu - 250 gr mlevenog maka - 2,5 dl mleka - 250 gr šećera - 150 gr suvog grožđa - 3 jaja - 1 kisela pavlaka - ulje , šećer u prahu U… Read More

10 коментара:

  1. Jao, znam ovaj recept ;)
    Opasna je pita skroz ;) uz ajvar je neprevaziđena :D

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Vam drage moje devojke! Tina V. u pravu ste skroz za ajvar a može i malo pavlake ili sira i - uživancija u divnim ukusima! Pozdrav za sve :-D !

    ОдговориИзбриши
  3. Ovoti je zaista sjajno,imaš predivne recepte...dođi po nagradu na mom blogu!!!! pusa

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман28. јун 2012. 15:28

    da li ide ostro brasno ili kukuruzno?

    ОдговориИзбриши