четвртак, 23. септембар 2010.

Ribanac sa butkicom

4


- 1 kg kiselog kupusa ribanca
- 1 manja butkica
- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)
- 4 čena belog luka
- nekoliko lovorovih listova
- biber , mast
Butkicu skuvajte dok ne počne meso da se odvaja od koske. Odvojite meso i isecite ga na komade. Kupus operite da ne bude previše kiseo. U šerpu ili zemljani lonac (koji sam ja koristila) stavite kašiku masti, pa red kupusa, red mesa i sve tako dok ne potrošite svo meso i kupus . Završite sa mesom. Preko mesa stavite još jednu kašiku masti, pospite alevom paprikom , biberom, stavite lovorove listove, nalijte vodom da ogrezne , poklopite i uz povremeno mešanje i dolivanje po malo vode kuvajte oko 2-3 h na tihoj vatri (što duže to bolje :-D ). Pred kraj dodajte sitno seckan beli luk pa krčkajte dok skoro sva tečnost ne ispari . 
P.S. Verujem da svako od nas ima neki svoj način kuvanja kiselog kupusa ali eto ja sam želela da sa Vama podelim moj način ! Za ovo jelo svaki komentar je suvišan :-D ! Savršeno ide uz proju bez sira ! Prijatno! :-D 

Related Posts:

  • Zapečeni svinjski file sa jabukama- 500 gr svinjskog filea- 2 jabuke- 2 dl belog vina- 1 manji praziluk- 1 kašika gustina- 2 češnja belog luka - peršun, začin CSvinjski file iseci… Read More
  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More
  • Pileći rolat- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem- 100 gr pečenice ili suvog vrata - 100 gr dimljenog kačkavalja- 2 kaš… Read More
  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More
  • Pohovana piletina na 2 načina 1 način  - 500 gr pilećeg belog mesa - 150 gr dimljenog kačkavalja - 3 kašike brašna- 3 kašike prezli - 1 jaje- 1 kašičica aleve… Read More

4 коментара:

  1. obožavam kiselo zelje i buncek kak bi rekli Zagorci:)
    I još čaša pivice i to je to!
    Odlično Joja!
    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. do ovde se oseam miris ovog predivnog rucka mmmmmmm jos samo topla pogaca uh pa da uzitak bude kompletan :)))) extra je !!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Joj, joj, mogu zamisliti zamamne mirise. Obožavam ovakva "obična" i super fina jela.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo mi je super... ali kod mene se kiseli kupus ne jede dok dobro ne zahladi!

    ОдговориИзбриши