недеља, 29. август 2010.

Jednostavne slatke kiflice

4

- 350 gr brašna
- 2,5 dl mlakog mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- kašika šećera u prahu
- na vrh noža soli
- šećer u prahu za posipanje
U mlako mleko umešajte kvasac i šećer pa poklopite i ostavite na toplom 10 minuta da nadođe. Kad kvasac nadođe sipajte ga u brašno pomešano sa solju i mesite najmanje 10 minuta dok ne dobijete glatko testo (postepeno sipajte brašno) . Formirajte jufku od testa, pokrijte je krpom i ostavite pola sata. Na radnu površinu pospite brašno i premesite testo. Razvucite oklagijom ne jako tanak krug , isecite 12 trouglova pa uvijajte kiflice. Kiflice ređajte u papirom za pečenje obložen pleh. Vlažnim rukama pritisnite krajeve kiflica da se zalepe. Prekrijte ih ponovo krpom i ostavite još pola sata da odstoje. Pecite ih na 200 stepeni oko 15 minuta tj dok ne porumene. Gotove kiflice ostavite da se malo prohlade pa ih pospite šećerom u prahu.
P.S. Jednostavne su za pravljenje samo je malo duži proces čekanja da nadođu ali svako čekanje se isplati , zar ne? Prijatno! :-D

Related Posts:

  • Štrudlice- 1 kg brašna- 250 gr margarina- 1/2 l mlakog mleka - 1 kockica kvasca- 2 jaja+1 jaje za premazivanje štrudlica- 2 žumanceta- pola šoljice ulja (… Read More
  • Slane štanglice- 500 gr brašna- 250 gr margarina- 250 gr sitnog sira- 2 jaja- 1 prašak za pecivo- 1 ravna kašika soli- susam za posipanje Pomešajte brašno sa pr… Read More
  • Zetova pica-ubica :-))Ovaj recept je prosto morao da se nađe na mom blogu prvenstveno zato što je majstor bio muškarac a drugo zato što je taj majstor i muškarac moj dragi … Read More
  • Krofne II- oko 800 gr brašna- 1/2 l mlakog mleka- 1 kockica kvasca - 3 kašike šećera - 2 žumanca- 2 kašike masti- 1 kašičica soli- šećer u prahu za p… Read More
  • Bakina pita sa sirom- oko 1 kg brašna- 400 gr ovčijeg sira - oko 400 ml mlake vode - 2 pune kašike masti - 1 svež kvasac- 1 kašika soli - pola kašičic… Read More

4 коментара:

  1. finoo!
    Super ti je novi blog!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo nisu jednostavne kiflice. Pa na stranim blogovima kad zamese testo pa to je majstorija! Odlično!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala drage Zondra i Jelena! Jednostavne su što se tiče sastojaka i mešenja al se samo malo duže čeka na dizanje testa ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши