уторак, 17. август 2010.

Bećarac sa kobasicama i pirinčem

3

- 2 veće glavice crnog luka
- 5 većih zelenih paprika 
- 5 svežih paradajza
- 1 par kranjskih kobasica
- 150 gr pirinča
- začin C , so , peršun
Crni luk sitno iseckajte pa ga stavite u šerpu na malo ulja ,posolite i ostavite na laganoj vatri da se prži 15 minuta. Papriku iseckajte na kockice pa dodajte u luk, sipajte vrlo malo vode i zajedno pržite dok paprika malo ne omekša. Paradajz iseckajte na kockice i dodajte u papriku i luk i dinstajte još oko 20 minuta tj. dok ne ispari skoro sva tečnost. Pirinač posebno skuvajte. Kobasice isecite na polukrugove i propržite na tiganju. Dodajte pirinač i kobasice u pripremljen bećarac i dobro promešajte. Po potrebi začinite i dodajte sitno seckan peršun. Služite toplo. 
P.S. DIVNO !  

Related Posts:

  • Makarone u sosu- 500 gr makarona - 100 gr slanine- 100 gr suvog mesa- 100 gr kačkavalja- 50 gr krem sira- 50 gr starijeg sira  - 1 pakovnje tost sira … Read More
  • Pileći brodet- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)- 4 glavice crnog luka- 2 veća krompira - 2,5 dl paradajz soka- 2 dl belog vina- 1 kašika alev… Read More
  • Pečeni pileći bataci i krilca- 2 pileća bataka - 2 pileća krilca- 80 gr prezli- 60 gr pečenog kikirikija- 1,5 dl kečapa- 1 kašika meda- 150 gr margarina- kašičica aleve papri… Read More
  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More
  • Medaljoni u slanini - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 12 režnjeva salnine isečene na tanje listove- 100 gr kačkavalja- 2 čena belog luka- 1 glavica crnog luka- 4 kašike pr… Read More

3 коментара:

  1. Анониман16. јул 2011. 20:43

    Sjajno. Iznenadila sam se koliko smo pojeli, jer je stvarno divnoooo.
    Moj luk je bio na rebarca. Imala sam malo manje paradajza, pa sam dodala malo pasiranog iz tetrapaka. A kobasice one sto sam nasla u Maxiju.. tanke i dugacke. Jedino sto ih nisam seckala nego pobacala preko onako cele. Ali nije bio nista manje ukusno!
    Hvala na receptu! :)

    ОдговориИзбриши