недеља, 11. јул 2010.

Trouglovi sa sirom

9

- oko 800 gr brašna
- 200 gr sira
- 100 gr margarina 
- 1 kockica kvasca
- 2 dl mlakog mleka
- 2 dl jogurta
- 1 dl ulja 
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli 
- 1 jaje 
- 2 žumanceta
- susam ili semenke lana 
U mlako mleko stavite šećer, kvasac i kašičicu brašna i sve dobro promešajte da ne bude grudvica pa ostavite na toplom da nadođe. Sipajte u vanglu polovinu količine brašna, jogurt (izvadite ga ranije iz frižidera da bi bio sobne temperature !), ulje , so i nadošao kvasac pa zamesite mekše testo postepeno dodavajući ostalo brašno. Ostavite testo na toplom da malo nadođe. U međuvremenu umutite margarin sa žumancima. Testo istanjite na oblik pravougaonika 0,5 mm debljine i premažite umućenim margarinom. Presecite testo po dužini na dva jednaka dela, pospite oba dela sirom, pa ih uvijte u rolate. Razmutite jaje , premažite rolate, pospite ih susamom ili lanom pa sa tacnom za kafu secite trouglove. Trouglove ređajte u papirom obložen pleh i pecite na 200 stepeni dok ne porumene (oko 15 minuta). Gotove trougliće ostavite da se malo ohlade pa navalite :-D !
P.S. Trougliće možete filovati kačkavaljem i šunkom umesto sira! Prijatno! :-D

Related Posts:

  • Gurmanske kiflice- 300 gr sira (feta ili neki sitan sir) - 2 jaja+1 jaje za premazivanje - 600 gr brašna - 8 kašika mleka - 8 kašika ulja - 1 kesica praška za pecivo ,… Read More
  • Slane kiflice- oko 700 gr brašna- 1 kesica suvog kvasca- 1 kesica praška za pecivo - 1/2 l toplog mleka- 1 dl ulja- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1 jaje… Read More
  • Testo za picu 2 - 350 gr brašna- 1 kesica suvog kvasca ili 1/2 kocke svežeg- 3 kašike ulja- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soli- 200 ml tople vodeKvasac sa šećerom ra… Read More
  • Slane štanglice- 500 gr brašna- 250 gr margarina- 250 gr sitnog sira- 2 jaja- 1 prašak za pecivo- 1 ravna kašika soli- susam za posipanje Pomešajte brašno sa pr… Read More
  • Štrudlice- 1 kg brašna- 250 gr margarina- 1/2 l mlakog mleka - 1 kockica kvasca- 2 jaja+1 jaje za premazivanje štrudlica- 2 žumanceta- pola šoljice ulja (… Read More

9 коментара: