недеља, 25. април 2010.

Pita sa makom

1

- 500 gr kora za pitu
- 250 gr mlevenog maka
- 2,5 dl mleka
- 250 gr šećera
- 150 gr suvog grožđa
- 3 jaja
- 1 kisela pavlaka
- ulje , šećer u prahu
U nauljen pleh poređajte 3 kore pa filujte sledećim nadevom : mak prokuvajte sa mlekom, šećerom i suvim grožđem i prohladiti. Filovati svaku treću koru i završiti sa korama. Isecite pitu na parčad ( veličina po želji ) i zalijte sa mešavinom umućenih jaja sa pavlakom.Stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 min. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.  
P.S.Pita je slikana bez šećera u prhu da biste videli kako treba da izgleda kad se ispeče. Predivna je ! 

Related Posts:

  • Tart od spanaća i sira by Tamara Sjajan tart koji sam pravila po receptu drage Tamare i mogu samo da kažem da morate obavezno da ga isprobate - ako već niste!  &… Read More
  • Tart Tatin by AnaBožanstveno !! Ako ste ljubitelj paradajza ovo prosto morate probati !!        Ana draga , HVALA ti na ovom … Read More
  • Pita sa piletinom - 1 tabla lisnatog testa - 400 gr pilećeg belog mesa - 1 veći praziluk  - 1 dl kisele pavlake - biber, začin C , peršun, kari - susam za posipan… Read More
  • Pita sa šljivama i kupinama Za testo Vam je potrebno :- 340 gr brašna- 170 gr margarina- 40 ml hladne vode- 1 kašika šećera- 1 ravna kašičica soliPomešajte brašno sa šećerom i … Read More
  • Pita i kolač sa brokolijem Pita sa brokolijem Za testo Vam je potrebno :- 200 gr brašna- 100 gr hladnog margarina- 50 ml hladne vode- prstohvat soliIseckajte margarin, dodajt… Read More

1 коментар: