четвртак, 26. мај 2011.

Hrskava piletina

17



- 350 gr pilećeg belog mesa
- 150 gr kačkavalja
- 100 gr prezli
- 1 jaje
- 3 kašike brašna
- 1/2 kocke za kokošiju supu
- 1/2 kašičice origana
- peršun
- so, biber
Kačkavalj izrendajte na sitno rende. U blender stavite meso, kocku za supu i peršun pa sve dobro izblendirajte tj. sameljite. U vanglicu stavite rendani kačkavalj, dodajte meso , origano i po ukusu soli i bibera i sve rukom zamesite u kompaktnu smesu. Oblikujte manje valjčiće, uvaljajte ih u brašno, pa u razmućeno jaje i na kraju u prezle i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite valjčiće da se peku na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Služite ih tople i uživajte ! 


P.S. Savršeno hrskava i ukusna a pritom i na zdraviji način spremljena piletina! Naravno možete valjčiće pržiti na ulju! Ja sam ih poslužila uz bareni pirinač i uz Milin preliv i bio je - pun pogodak! Nažalost slikala sam na brzinu iz razloga "kad će ručak?" tako da slike nisu baš najbolje! Prijatno!

Related Posts:

  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More
  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Piletina sa špagetama i bešamel sosom - 2 bela pileća mesa - 300 gr špageta (po želji)  - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike soja sosa - 100 ml neutralne pavlake - z… Read More
  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More

17 коментара:

  1. Анониман27. мај 2011. 05:13

    Volim vec sam naziv:Hrskava.To volim kad ej piletina u pitanju:)Odlicno;)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo pečenje u rerni mi se dopada. Kada se peče u rerni uz nju zaista sjajno ide preliv. Može i tartar sos.

    ОдговориИзбриши
  3. Sviđa mi se što je smanjen udio mesa na račun sira, a i origano sigurno doprinese odličnom okusu. Probat ću.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман27. мај 2011. 09:06

    Njamii kako ovo dobro izgleda! Bravo draga!
    Presaltka pozadina bloga!

    Želim ti ugodan vikend,pusa

    ОдговориИзбриши
  5. Slike su odlicne! A jelo izgleda vrlo interesantno! Ja jako volim piletinu u kombinaciji sa kackavaljem. Interesuje me koliko ste ispasirali piletinu? Sitno ili krupnije?
    Puno pozdrava

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala svima na komentarima ! :-))
    Miroslave da pređemo na TI! Meso sam izblendirala skroz sitno pa onda sve zajedno rukama umesila u kompaktnu smesu! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  7. odlično ! sviđa mi se jako kombinacija i omjeri sastojaka, ide na isprobavanje. Super izgleda !

    ОдговориИзбриши
  8. Evo baš listam tvoje stare recepte i naletim na ovo... Obožavam piletinu i uvijek tražim nove načine da je pripremim! Ovo ide na moju "to do" listu!

    ОдговориИзбриши
  9. mene interesuje koliko je hrskavo i da li pucketa u ustima? :) :) :) :)

    ОдговориИзбриши