понедељак, 27. децембар 2010.

Šnicle sa pistaćima

11

- 5 većih junećih šnicli
- 100 gr mesnate slanine
- 80 gr pistaća
- 1,5 l goveđe supe od kocke
- 0,5 dl belog vina
- 4 kašike soja-sosa
- 1 kašika gustina
- začin C, biber
Šnicle stavite u kesu za zamrzivač i dobro istanjite tučkom za meso. Slaninu i pistaće sitno iseckajte pa pomešajte sa žumancetom. Šnicle začinite sa obe strane sa malo začina C i biberom pa stavljajte po kašičicu fila i urolajte. Rolovane šnicle uvijte u veću parčad folije i spustite u ključalu goveđu supu (1 kocka je sasvim dovoljna za 1,5 l vode) . Kuvajte 15 minuta pa vadite šnicle rešetkastom kašikom i ostavite da se u foliji prohlade. Zatim ih izvadite iz folije i propržite ih na ulju sa svih strana da porumene. U šnicle dodajte vino, soja-sos i 2 dl vode pa dinstajte još 15-tak minuta. Pred kraj dinstanja dodajte kašiku gustina i promešajte žicom za mućenje da bi se dobio sos (po potrebi dodajte još malo vode). Servirajte uz prilog po želji.
P.S. Savršen ukus!! Umesto soja sosa možete koristiti vorčester sos , ukus će biti jednako fantastičan ! Prijatno ! :-))) 
 

Related Posts:

  • Brza piletina u sosu- 500 g pilećeg belog mesa - 1 crni luk - kašika mlevene crvene paprike - kašika brašna - 250 ml mleka - 2 dl kisele pavlake - začin C Pileće meso ise… Read More
  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More
  • Hleb od pilećeg mesa- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci ) - 3 manja parčeta hleba - 1 jaje - 1 jabuka - 150 gr slanine - 1 glavica crnog luka - 1 kašika senfa -… Read More
  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More

11 коментара:

  1. Mmmmmm, jest da smo svega puni nakon ovih blagdanskih trpeza, ali ne bih ovo odbila! Bilježim i ja! :)

    ОдговориИзбриши
  2. prekrasan recept mi se sviđa, zagrljaj iz Trsta.....

    ОдговориИзбриши
  3. Jovana, poslala sam ti mejl, pa možeš da me kontaktiraš.
    Pistaći su mi super u ovom recptu.

    ОдговориИзбриши
  4. Zgodna ideja za svečaniji ručak. Sviđa mi se.

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo nisam nikad probala..jako interesana i ukusna ideja!:)

    ОдговориИзбриши
  6. Konacno nesto konstruktivno, drugacije! Cestitam Jovana, samo tako nastavite!

    ОдговориИзбриши
  7. Izvinjenje, nisam zelela biti anonimna!
    Komplimenti od Milane iz Beograda! :)

    ОдговориИзбриши