- 1 kg brašna
- 1 svež kvasac
- 250 gr margarina
- 2,5 dl mleka
- 2,5 dl vode
- 5 kašika ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 200 gr sira
- 3 jajeta
- susam za posipanje
U 1 dl toplog mleka razmutite kvasac pa mu dodajte kašičicu šećera i brašna i ostavuite da naraste. Od brašna, nadošlog kvasca, ulja, soli, vode i 1 jajeta zamesite mekše testo. Podelite testo na 16 jednakih jufkica. Svaku jufkicu razvucite u tanji krug i premažite sa malo margarina ( podelite margarin na 14 jednakih delova). Slažite kore jednu preko druge na 2 mesta po 8 naslaganih kora (vidite sliku ; poslednje kore ne premazujete margarinom! ). Ostaviti testo da odmara 20 minuta. Razvucite prvu gomilu kora u veliki krug, podelite na 4 dela , a svaki deo na još 5 delova tako da dobijete 20 trouglića. Na svaki trouglić stavite po malo fila (izmešajte 1 jaje sa sirom) i uvijajte u kiflice. Kiflice ređajte u podmazan pleh i ostavite ih da odstoje 1 h. Pre pečenja premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta.
P.S. Ovo je recept drage Mignonne - fantastične, ukusne, mekane, ma prosto savršene kiflice tj. kroasani ! Morali su da se nađu na našem stolu ( ja sam radila pola mere! ) ! Hvala puno Mignonne , a svima Vama koji ih probate - PRIJATNO ! :-)))))
Još divnih recepata od drage Mignonne naći ćete na :
http://kuhinjica-mignonne.blogspot.com/
Kroasani (by Mignonne)
Posted on субота, септембар 11, 2010 by Jovana
Related Posts:
Štapići- 500 gr brašna - 1 kesica suvog kvasca - 175 ml tople vode - 125 ml mlakog mleka - 5 kašika ulja - 1 kašičica soli - 1 kašičica šećera - susam, mak&n… Read More
Testo za picu 2 - 350 gr brašna- 1 kesica suvog kvasca ili 1/2 kocke svežeg- 3 kašike ulja- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soli- 200 ml tople vodeKvasac sa šećerom ra… Read More
Slane kiflice- oko 700 gr brašna- 1 kesica suvog kvasca- 1 kesica praška za pecivo - 1/2 l toplog mleka- 1 dl ulja- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1 jaje… Read More
Kiflice sa susamom (posne) - 1 kg brašna - 600 ml tople obične vode - 200 gr pečenog susama - 1 kockica kvasca - 3 kašičice soli - 3 kašičice šećera - 9 kašika ulja… Read More
Gurmanske kiflice- 300 gr sira (feta ili neki sitan sir) - 2 jaja+1 jaje za premazivanje - 600 gr brašna - 8 kašika mleka - 8 kašika ulja - 1 kesica praška za pecivo ,… Read More
Mmmmmm, divno izgledaju. I ja sam odusevljena receptom. Nikada nisam jela tako mekane kroasancice :)
ОдговориИзбришиPravim ih i znam da su odlicne :)) Prelepe su ti :))
ОдговориИзбришиSad sam bas pocastvovana sto je ovaj receptic isproban toliko puta...divno izgledaju i svidja mi se sto su tako bogato posute susamom.;))) Hvala puno na poverenju i na linku, hihih...ako nam slucajno ostane visak kiflica, mogu se slobodno zamrznuti, bice isto tako fine kad se posle samo na kratko zagreju u rerni.;)) punooo pozdrava...
ОдговориИзбришиDrage moje Taša i Jafi hvala Vam puno ! :-)
ОдговориИзбришиMignonne nema na čemu ! Odlično što se mogu i zamrznuti jer često imam nenajavljene goste pa mi je to ekstra! Obožavam susam tako da sam morala da ga natrpam :-))))) ! Veliki pozdrav !:-D
Moji obožavaju ove kroasane, odlične su.
ОдговориИзбришиnjamii odlično!
ОдговориИзбришиJa uvijek naletim navečer na tvoje recepte i uvijek ogladnim:)
Pusa!
Olgice, Zondra hvala Vam devojke :-D !!
ОдговориИзбришиObozavam kroasane, ovaj recept cu definitivno isprobati, hvala Jovana:))
ОдговориИзбришиPusa
Kroasani, kiflice, pogacice, pite ..... ma sta god da pravis ispadne super ukusno !!! Ne kazem ja za dzabe da moja seka ima zlatne ruke :)))) Ljubac za najbolju sestru na svetu :****
ОдговориИзбришиodlično izgledaju ovi kroasani, iako ih nisam isprobala zamijetila ih jesam i biti će jednom i kod mene, a kako divno izgledaju sigurna sam da su odlični
ОдговориИзбриши