петак, 21. мај 2010.

Rolat sa džemom od jagoda

2


- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- džem od jagoda
Odvojite žumanca od belanaca pa ulupajte čvrst sneg od belanaca. Žumanca dobro umutite sa šećerom pa dodajte sneg od belanaca i polako promešajte varjačom i na kraju dodajte brašno i promešajte. U pleh stavite papir za pečenje pa izlijte masu na papir. Rasporedite masu svuda i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečeni rolat izvrnite na čistu krpu i urolajte da se malo prohladi pa ga nafilujte džemom og jagoda.
P.S. Naravno da možete koristiti džem po Vašoj želji ! Uh slika govori više od hiljadu reči :-D ! 

Related Posts:

  • Mafini sa bundevom"Suvi" sastojci :- 3,5 čaše brašna (čaše od 2 dl)- 3 čaše šećera- 2 kašičice praška za pecivo- 2 kašike seckanih oraha - 1,5 kašičica soli- 1 kaš… Read More
  • Mafini sa kupinama- 300 gr brašna - 250 gr kupina- 100 gr margarina- 150 gr šećera- 2,5 dl kisele pavlake- 2 kesice vanil šećera- 2 jaja- 1 kesica praška za pecivo- 1 k… Read More
  • Mafini sa cimetom- 2 jajeta- 300 gr brašna- 200 gr šećera- 100 gr margarina- 1 dl mleka- 1 kašika cimeta- 2 kašičice praška za pecivo- na vrh kašičice muskatnog o… Read More
  • Mafini- 300 gr brašna- 150 gr šećera- 3 dl mleka- 1,5 dl ulja- 1 jaje- 1 kesica praška za pecivo- 1 kašičica sode bikarbone- malo čokolade - 1 manja ja… Read More
  • Poklon mafini :-)Osnovni recept za 12 mafina : - 1 jaje - 7 kašika brašna - 5 kašika šećera  - 2 dl jogurta - 1 šoljica ulja (šoljica od crne kafe ) - 1 kesica va… Read More

2 коментара:

  1. Lepa moja, ovo pada za slobodu, samo sa svekrvinim dzemom od kajsija, jer taj najvise volim! Good work! :-*

    ОдговориИзбриши
  2. Jako jako dobra rolada, ja sam sličnu radila s Nutellom, davno već, ali nisam to objavila, ima tome par godinica...Jagode su mi favorit kod voća i puno sam ih koristila u kojekakvim tortama i desertima, a imam još i domaće marmelade od njih tako da bi ovo baš mogla probati...Odlična ideja..

    ОдговориИзбриши