понедељак, 17. мај 2010.

Zapečeni pileći bataci

0

- 2 veća pileća bataka
- 150 gr kečapa
- 2 kašike senfa 
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 struka mladog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike susama
- peršun, bosiljak (suvi), začin C
U blender stavite mladi luk, beli luk, kečap, senf, peršun, bosiljak, maslinovo ulje i malo začina C i sve dobro izblendirajte. Tepsiju ili vatrostalnu činiju malo podmažite. Batake zasecite na nekoliko mesta pa ih naopačke (strana sa kožicom dole okrenuta) stavite u tepsiju, prelijte sa polovinom napravljenog sosa i pospite ih sa 1 kašikom susama pa stavite da se peku 20 minuta na 200 stepeni. Izvadite tepsiju,okrenite batake, prelijte ih sa ostatkom sosa i pospite preostalom kašikom susama i vratite u rernu da se peku još 20 minuta na 200 stepeni. Služite ih sa pirinčem ili pečenim krompirom.
P.S. Ako volite možete dodati i malo karija ili čilija za pikantniji ukus ! Ukus je predivan ! Uživajte !

0 коментара:

Постави коментар