уторак, 18. мај 2010.

Pohovane svinjske šnicle

0

- 7-8 svinjskih šnicli
- 100 gr margarina
- 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka
- začin C, biber, so
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
- sok od pola limuna
Margarin penasto umutite pa mu dodajte sitno seckan peršun i mladi luk, začinite po ukusu začinom C i biberom i dobro promešajte. Na alu-foliju stavite pripremljen margarin i formirajte deblji pravougaonik, uvijte u foliju pa stavite u zamrzivač da se stegne. U međuvremenu šnicle izlupajte tanko, poslolite i nakapajte sokom od limuna.Izvadite margarin pa ga podelite na onoliko delova koliko imate šnicli. Na svaku šniclu stavite komad margarina i urolajte pa pričvrstite čačkalicom. Uradite sa svim šniclama tako. Umutite jaja pa čnicle uvaljajte u brašno,pa u jaja pa u prezle i pecite na ulju na umerenoj temperaturi da porumene sa obe strane. Šnicle služite sa pečenim krompirom ili pirinčem.
P.S. Na ovaj način možete spremiti i pileće i juneće šnicle ! Preukusne su !  

0 коментара:

Постави коментар