петак, 21. мај 2010.

Rolat sa džemom od jagoda

2


- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- džem od jagoda
Odvojite žumanca od belanaca pa ulupajte čvrst sneg od belanaca. Žumanca dobro umutite sa šećerom pa dodajte sneg od belanaca i polako promešajte varjačom i na kraju dodajte brašno i promešajte. U pleh stavite papir za pečenje pa izlijte masu na papir. Rasporedite masu svuda i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečeni rolat izvrnite na čistu krpu i urolajte da se malo prohladi pa ga nafilujte džemom og jagoda.
P.S. Naravno da možete koristiti džem po Vašoj želji ! Uh slika govori više od hiljadu reči :-D ! 

2 коментара:

  1. Lepa moja, ovo pada za slobodu, samo sa svekrvinim dzemom od kajsija, jer taj najvise volim! Good work! :-*

    ОдговориИзбриши
  2. Jako jako dobra rolada, ja sam sličnu radila s Nutellom, davno već, ali nisam to objavila, ima tome par godinica...Jagode su mi favorit kod voća i puno sam ih koristila u kojekakvim tortama i desertima, a imam još i domaće marmelade od njih tako da bi ovo baš mogla probati...Odlična ideja..

    ОдговориИзбриши