- 12 kašika šećera
- 12 kašika griza
- 1,5 l mleka
- 3 vanil šećera
Umutite dobro jaja sa 6 kašika šećera pa dodajte kašiku po kašiku griza. Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 20-tak minuta. U međuvremenu skuvajte mleko sa preostalih 6 kašika šećera i vanil šećerom i polako prelivajte vruće mleko preko vrućeg kolača. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider.
P.S. Polako prelivajte koh sa mlekom da se ne bi podigla gornja kora, najbolje sa nekom malom kutlačom ! Mislim da nema osobe koja ne voli ovaj stari i predivan kolač ! Prijatno!
Ja volim koh! Obozavam koh! Leti je to apsolutno nezamenljiva poslatica!:)))
ОдговориИзбришиUzivaj onda Tanjice !
ОдговориИзбришиKoje veličine je pleh koji kristite za koh?
ОдговориИзбришиAnoniman , pleh je velicine nekih 36*26 ali je to dublja tepsija ;-) . Veliki pozdrav .
ОдговориИзбриши