четвртак, 7. април 2011.

Tortice sa kikiriki puterom

13


- 250 gr lisnatog testa
Razvucite lisnato testo i obložite podmazane manje kalupe za pite ili jedan veliki. Izbockajte testo na par mesta pa pecite na 200 stepeni 10 minuta. Ostaviti testo da se ohladi pa ga punite sledećim kremom.




Za krem Vam je potrebno :
- 7 kašika krem sira "Philadelphia"
- 180 ml slatke pavlake
- 120 gr kikiriki putera
- 60 gr šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Posebno umutite krem sir sa kikiriki puterom, šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte slatku pavlaku i polako promešajte. Sipajte krem preko ohlađenog testa i stavite u frižider dok spremate ganache.




Za ganache Vam je potrebno:
- 85 gr mlečne čokolade
- 80 ml slatke pavlake
- 55 gr čokolade za kuvanje
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Stavite sve zajedno da se otopi, pa ostavite da se prohladi i sipajte preko krema. Stavite u frižider da se sve lepo stegne pa uživajte !  


P.S. Sjajna poslastica divnog ukusa ! Tortice izvadite iz frižidera bar pola sata pre služenja! Prijatno! 



13 коментара:

  1. Vrlo izazovno, dopadami se zalim sto sam na dieti...Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Jovana, gde si našla Filadelfiju kod nas?
    Tortice us ti odlične!

    ОдговориИзбриши
  3. bravo, ovo je nešto za mene :)))) prefino izgleda

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala devojke !! :-))
    Jelena, prilikom našeg prošlonedeljnog boravka u Beogradu, suprug je slučajno naleteo na njega kada je bio u "Super Veru" tražeći nešto sasvim drugo!Umesto Philadelphie odlično će poslužiti i "a la kajmak" ! Veliki pozdrav ! :-))

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala! Nisam dugo bila do Vera, a nije mi tako daleko!

    ОдговориИзбриши
  6. Savršeno izgledaju! Joj koliko dugo nisam jela kikiriki maslac, ovime si me sjetila na njega...danas ću si ga kupiti :)

    ОдговориИзбриши
  7. Jovana, radila sam ih neki dan, odlične su! Napravila sam kao cijeli kolač, ne kao zasebne tortice jer mi je to bilo brže. Svi su bili oduševljeni!

    ОдговориИзбриши