Pages - Menu

среда, 27. април 2011.

Slana oblanda


- 4 lista oblande
- 1 kg sitnog sira
- 300 gr rendane šunke
- 125 gr margarina
- 5 rendanih kuvanih jaja
- 4 kašike ajvara
- malo belog luka u prahu


Izmiksirajte sir i omekšali margarin pa dobijenu masu podelite na 3 dela. U prvi deo stavite rendana jaja.U drugi deo stavite rendanu šunku a u treći deo stavite ajvar i malo belog luka u prahu. Svaki deo dobro promešajte da se svaka masa lepo sjedini. Na jedan list oblande stavite fil sa šunkom pa preko stavite drugi list oblande. Sada stavite fil sa ajvarom, prekrijte trećim listom oblande, pa preko nje stavite fil sa jajima i prekrijte preostalom oblandom. Dobro pritisnite oblandu rukama i stavite neki teži predmet preko nje pa ostavite da se dobro stegne (najbolje preko noći). 


Secite oblandu na kockice i služite (ja sam oblandu sekla sa skalperom jer će Vam se u protivnom , ako nož kojim sečete nije oštar, oblanda kidati). Ovoga puta sam pravila duplo manju meru jer zaista puno kockica ispadne! Prijatno!
P.S. Odlično predjelo ! Uživajte!

7 коментара:

  1. hvala za ovaj recept:).....baš sam nedavno jela ovo ali nije bila prilika da pitam za recept:))....neobičan i dekorativan zalogaj:)))...

    ОдговориИзбриши
  2. Veoma dekorativno. Ja nesto ne volim oblande u slanoj varijanti, ali znam nekog ko voli pa cu recept prosleditit dalje:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja oblande ne volim slatke, ali slane da. Mogu se one za svašta koristiti, samo treba biti dovitljiv kao ti. Prelepo su ti ispale, i perfektno si ih isekla. Ovaj luk u prahu je odličan dodatak.

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam ni ovo nikad probala..svaka cast! Obozavam tvoju kreativnost i ukusna jela!!

    ОдговориИзбриши
  5. POzdrav, Jovana nije me bilo jedno vreme ali eto me ponovo a kod tebe vidim super lepih stvari, svaka cast...

    ОдговориИзбриши