Pages - Menu

среда, 13. април 2011.

Posne slatke kiflice


- 500 gr brašna
- 200 gr margarina
- 1 dl mlake vode
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 1 kesica vanil šećera
- prstohvat soli
- džem po želji
- šećer u prahu za posipanje 


Rastopite kvasac u toploj vodi. U brašno stavite so, vanil šećer, seckan margarin i vodu sa kvascem pa umesite mekše testo koje se ne lepi za prste. Umotajte testo u vlažnu krpu i stavite ga u vanglicu punu hladne vode (vidite sliku) da testo potone pa ostavite da stoji oko 1h tj. dok testo ne ispliva.


Testo izvadite iz krpe, premesite ga i podelite na 6 delova. Svaki deo razvucite u krug , isecite na 8 trougla i stavljajte po malo džema. Uvijajte kiflice tako što ćete prvo saviti stranice ka unutra pa onda uvijajte kiflicu (da Vam džem ne bi iscureo u toku pečenja). Kiflice ređajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih na 180 stepeni oko 20 minuta. Gotove kiflice ostavite 5 minuta da se prohlade pa ih pospite ili uvaljajte u šećer u prahu. Prijatno i uživajte ! 


P.S. Mekane , ukusne i mirisne kiflice ! Ako pravite testo sa suvim kvascem onda njega dodajte direktno u brašno pa onda dodajte vodu i sve ostale sastojke i umesite testo! 


10 коментара:

  1. Divne promene na blogu u duhu Uskrsa!Mnogo ti je sladak ovaj zeka:))A sto se tice kiflica,ja ih isto pravim,ali samo sa mascu i zovu mi se bele kiflice.Sto duze stoje,one su mekse i tope se u ustima.Probacu i ja ovu posnu varijantu,hvala ti:))

    ОдговориИзбриши
  2. prekrasne kiflice, baš mekano i fino izgledaju !

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam ove kiflice podsjećaju me na baku, ona ih je radila kad sam bila mala.
    Moram pohvaliti vizualni izgled bloga, prekrasan je!

    ОдговориИзбриши
  4. Jovana, lepo upakovane sa ukusom uradjeno. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши