- 400 gr pilećeg belog mesa
- 300 gr pečuraka
- 3 dl pileće supe
- 60 ml belog vina
- 3 kašike brašna
- 2 kašike pavlake
- 1 manji praziluk
- 1 kašičica senfa
- so
Pileće meso isecite na šnicle, svaku istucite tučkom za meso, posolite, uvaljajte sa obe strane u brašno i pecite na ulju dok ne porumene.Gotove šnicle izvadite i ostavite na toplom. Na istom ulju propržite seckan praziluk i pečurke (oko 5 minuta), pospite brašnom što Vam je preostalo od umakanja piletine i dobro promešajte. Sipajte vino i pileću supu i mešajte dok ne provri. Vratite piletinu u tiganj , smanjite temperaturu i krčkajte još 5 minuta.Na kraju umešajte pavlaku i senf, posolite po ukusu i servirajte uz npr. špagete!
P.S. Brz i preukusan obrok ! Prijatno !
Izgleda jako lijepo i ukusno. Volim kombinaciju piletine sa gljivama,njamii!
ОдговориИзбришиPusa velika i lijep pozdrav:)
Predivno izgleda! Pravim slično, jer kombinacija piletine sa belim vinom i pečurkama je fantastična...
ОдговориИзбришиOvo izgleda tako njaaammmmm! Inace obozavam pecurke, posebno sa mesom bilo koje vrste :D
ОдговориИзбришиJovana Jovana..ja obozavam ovakav sos! Napravila si ga do perfekcije!!! Svaka cast, i fotke su ti predivne!!!
ОдговориИзбришиČista desetke! Stvarno predivno!
ОдговориИзбришиVrlo lepo izgleda, super recept...
ОдговориИзбришиAauu ovo je nešto za mene...
ОдговориИзбришиukusno i jednostavno. PUSA VELIKA
Ovakve stvari jako volim, a belo vino ovde ide sjajno! Dobre fotografije i nova pozadina!
ОдговориИзбришиFantastično :)))
ОдговориИзбришиOvo obozavam!!
ОдговориИзбришиObozavam piletinu i sampinjone :) Pravim na malko drugaciji nacin, ali u sustini to je to :)
ОдговориИзбришиJovana, svaka čast, ja prosto neznam šta prvo da isprobam kad gledam tvoj blog. !!!
ОдговориИзбриши