недеља, 3. април 2011.

Piletina u sosu sa pečurkama

12



- 400 gr pilećeg belog mesa
- 300 gr pečuraka
- 3 dl pileće supe
- 60 ml belog vina
- 3 kašike brašna
- 2 kašike pavlake
- 1 manji praziluk
- 1 kašičica senfa
- so




Pileće meso isecite na šnicle, svaku istucite tučkom za meso, posolite, uvaljajte sa obe strane u brašno i pecite na ulju dok ne porumene.Gotove šnicle izvadite i ostavite na toplom. Na istom ulju propržite seckan praziluk i pečurke (oko 5 minuta), pospite brašnom što Vam je preostalo od umakanja piletine i dobro promešajte. Sipajte vino i pileću supu i mešajte dok ne provri. Vratite piletinu u tiganj , smanjite temperaturu i krčkajte još 5 minuta.Na kraju umešajte pavlaku i senf, posolite po ukusu i servirajte uz npr. špagete!




P.S. Brz i preukusan obrok ! Prijatno ! 

12 коментара:

  1. Izgleda jako lijepo i ukusno. Volim kombinaciju piletine sa gljivama,njamii!
    Pusa velika i lijep pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno izgleda! Pravim slično, jer kombinacija piletine sa belim vinom i pečurkama je fantastična...

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo izgleda tako njaaammmmm! Inace obozavam pecurke, posebno sa mesom bilo koje vrste :D

    ОдговориИзбриши
  4. Jovana Jovana..ja obozavam ovakav sos! Napravila si ga do perfekcije!!! Svaka cast, i fotke su ti predivne!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Aauu ovo je nešto za mene...
    ukusno i jednostavno. PUSA VELIKA

    ОдговориИзбриши
  6. Ovakve stvari jako volim, a belo vino ovde ide sjajno! Dobre fotografije i nova pozadina!

    ОдговориИзбриши
  7. Obozavam piletinu i sampinjone :) Pravim na malko drugaciji nacin, ali u sustini to je to :)

    ОдговориИзбриши
  8. Jovana, svaka čast, ja prosto neznam šta prvo da isprobam kad gledam tvoj blog. !!!

    ОдговориИзбриши