Pages - Menu

понедељак, 7. март 2011.

Pita sa piletinom


- 1 tabla lisnatog testa
- 400 gr pilećeg belog mesa
- 1 veći praziluk 
- 1 dl kisele pavlake
- biber, začin C , peršun, kari
- susam za posipanje
Lisnato testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj poršini i stavite u podmazan pleh ili kalupiće za pitice (kao ja ) i rasporedite sa svih strana kalupa. Na malo ulja propržite iseckan praziluk pa dodajte piletinu iseckanu na sitne kockice , seckan peršun, začinite sa malo karija u prahu, biberom i začinom C, sipajte malo vode i dinstajte dok meso ne omekša. Kad je meso gotovo i tečnost isparila dodajte kiselu pavlaku, dobro promešajte i rasporedite nadev po testu. Pospite susamom i stavite da se peče na na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Služite toplo i uživajte u sjajnom ukusu ove pite!!
P.S. Jako jednostavna i preukusna pita!! Prijatno!! 

10 коментара:

  1. Stvarno je jednostavna.. Čak mislim da bi je i ja mogla napraviti :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična varijanta i još sočnija od one sa sipkavim testom. Ceo ručak!

    ОдговориИзбриши
  3. Uvek dobro dođu recepti za pripremu belog mesa. Super!

    ОдговориИзбриши
  4. jako jednostavan recept.. nekako se bojim vina u hrani jer ga ne pijem ali vjerujem da je super :)

    ОдговориИзбриши
  5. Obozavam ovo..predivno i izgleda jako uksuno!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Bas su mi zanimljivi ovi kolacici, mislim da cu ih isprobati!

    ОдговориИзбриши