субота, 19. март 2011.

Krem od limuna

13


- 480 ml neutralne pavlake
- 100 gr šećera
- 3 kašike limunovog soka
- 1 kašika rendane limunove kore
- šlag za dekoraciju


Stavite pavlaku i šećer u šerpu i pustite da provri pa kuvajte 3 minuta. Sklonite sa šporeta, dodajte limunovu koru i sok i dobro promešajte. Sipajte krem u čaše ili činijice po želji i stavite u frižider minimum 4 h ali najbolje preko noći. Dobro ohlađen krem dekorišite šlagom , odmah služite i uživajte! :-)


P.S. Sjajan način da se osvežite uz ovaj fantastičan krem ! Prijatno! :-)

13 коментара:

  1. Анониман19. март 2011. 21:01

    Draga Jovana ovaj desert izgleda i više nego odlično! Da mi je sad nekoliko... baš bi mi prijao nakon fine večere, ajde pošalji brzo!:))
    Pusa i lijep pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno, kremasto, obožavam ovakve dezerte...

    ОдговориИзбриши
  3. Baš mi je interesantno što u pavlaku ne idu ni želatin ni jaja, a svejedno se na kraju stvrdne. Svaka čast.

    ОдговориИзбриши
  4. Limun u poslasticama / kolacima mi je veoma drag; uvijek da neku posebnu notu svjezine.

    ОдговориИзбриши
  5. Volim stvari bez želatina, ovo je jako fino!

    ОдговориИзбриши
  6. Tako jednostavno,a ukusno!!Sjajno Jovana!!:))

    ОдговориИзбриши
  7. Prefino Joja! Obožavam limun, a ovo tako miriše do ovdje! :)

    ОдговориИзбриши
  8. Fino, mirisno, kremasto, osvježavajuće, ....., ništa više ne treba ! Divna poslastica. Ja bih kao pravi ljubitelj limuna u ovakvim slasticama dodala ga još malo više :)

    ОдговориИзбриши
  9. Obozavam ovakve lagane poslastice, jos sa limunom... :)

    ОдговориИзбриши