Pages - Menu

четвртак, 25. новембар 2010.

Posna torta od spanaća

Za 3 kore Vam je potrebno :
- 23 kašike brašna
- 200 gr barenog spanaća
- 1 dl ulja
- 1 dl kisele vode
- 1 dl piva
- 1 kesica praška za pecivo
- so
U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu pa sa preostale 3 kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na 3 jednaka dela. Pecite kore u papirom za pečenje obloženom četvrtastom plehu. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom.
Za fil Vam je potrebno :
- 200 gr posnog majoneza 
- 150 gr barenog pirinča
- 100 gr margarina
- 4 kisela krastavčića
- 2 kašike senfa
- 50 gr pečenog susama (za dekoraciju torte)
- biber, so , peršun
Margarin penasto umutite pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun  i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte svaku koru , a odozgo pospite pečeni susam.
P.S. Preukusna posna torta ! Kad nafilujete koru pa je prekrijete drugom korom blago pritisnite rukama odozgo da se kora lepo zalepi za fil! Nemojte se zbuniti što fila , samo naizgled, nema mnogo ali, verujte, količina je sasvim dovoljna ! Prijatno! :-))  
 
 
 

19 коментара:

  1. Jako lijepo i ukusno izgleda!!!
    Pusa i ugodan vikend.

    ОдговориИзбриши
  2. Prekrasan blog i jako dobri recepti!Sigurna sam da cu koristiti gomilu tvojih recepata,sve su bas po mom ukusu! :)
    Pozdrav iz Temerina! :)

    www.violetelephant.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Sve posne slave pocinju s predjelom i uvek mi je to najtezi deo spremanja..Hvala na divnim receptima, jedna briga manje za sledecu slavu :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Divno prosto divno!!!!!!Prelepa slana torta!!! Ja imam samo jedan problem - ovde jos uvek nesam videla da ima posni majonez,a verujem i da sigurno nema.Znam da bi mogla sama da napravim,ali ne volim domace majoneze :( Veliki ljubac od nas :****

    ОдговориИзбриши
  5. Prelepo,naravno. Svrati na moj blog po nagradu... :)

    ОдговориИзбриши
  6. Drage moje ženske hvala Vam od srca što ste uz mene i što redovno posećujete i čitate moj blog ! Ovih dana sam pripremala slavu , a uskoro će biti još posnih recepata jer sledi krštenje mog sina koje pada u posne dane ! VELIKO HVALA i na razumevanju jer ne stižem da posetim sve Vaše , a moje omiljene blogove i ,obećavam ,uskoro ispravljam grešku ! VELIKI POZDRAV ZA SVE ! :-)))

    ОдговориИзбриши
  7. Ova tortica izgleda odlicno..obozavam slane torte! Fantastican recept!

    ОдговориИзбриши
  8. Mislim da ste pogresno napisali po 1 dl od tecnih sastojaka, jer se tada dobije testo gusce nego za hleb. Stavila sam sve po 2 dl i onda je moglo da se rlije u pleh.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije nista pogresila, napravila sam je po prepisu korice se razvuku oklagijom do zeljenog oblika samo ih ne pecite dugo da ne bi krajevi bili tvrdi.. Torta je preukusna.

      Избриши
  9. Izvinjavam se na kasnjenju sa odgovorima !! Pleh u koji sam pekla je nekih 30*23 a sve smutim odjednom pa podelim kore u 3 dela i pecem svaku posebno !
    Mirjana ovo je mera za sve tri kore tj. sve se smuti zajedno pa podeli u 3 dela i peku se kore a nisam pogresno napisala (proverila sam recept po kome sam radila) - ide 1 dl svega a brasno dodajte postepeno pa cete sami odrediti kolicinu jer nisu sve kasike iste velicine !
    Puno pozdrava :-)

    ОдговориИзбриши
  10. Nisu mi uspele korice. Mozes li da izmeris i da objavis koliko je zapravo grama tih 20 kasika brasna?

    ОдговориИзбриши
  11. Anoniman jako mi je zao sto kore nisu uspele! Zaista ne znam zbog cega! Po pravilu 1 kasika brasna ima 20 gr (ne prepuna) ali ja nisam merila na grame vec na kasike. Meni su uvek ispadale super i zaista ne znam sta je moglo da krene lose :-( ! Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  12. mozeli tikvice umesto spanaca

    ОдговориИзбриши
  13. Upravo sam je napravila, hvala na divnom receptu. Samo bih ako dozvolite :) ovim mladjim domacicama savetovala da ne peku korice dugo jer ce biti tvrde. Torta je predivna jedna od boljih koje sam pravila.

    ОдговориИзбриши
  14. Unknown hvala puno na isprobavanju recepta ,zaista je divna torta 😊

    ОдговориИзбриши