субота, 9. октобар 2010.

Punjene korpice od mlevenog mesa

8

- 500 gr mlevenog mesa
- 2 parčeta hleba
- 2 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kesica instant pire krompira
- začin C, biber, peršun
Luk sitno iseckajte, a hleb potopite u malo vode i dobro ocedite. Pomešajte meso sa lukom, jajima, oceđenim hlebom, dodajte seckan peršun, začin C i biber po želji pa dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje. Nauljite kalupe za projice , podelite meso na 24 jednaka dela i formirajte korpice u kalupima. Svaku korpicu prelijte sa malo ulja pa stavite da se peku na 180 stepeni oko 20-25 minuta U međuvremenu napravite instant pire kao što piše na kutiji. Izvadite korpice, napunite ih sa pripremljenim pire krompirom pa vratite u rernu još 4-5 minuta da se zapeče pire krompir. Služite toplo uz salatu po želji. :-D
P.S. Korpice možete puniti i sa domaćim pire krompirom :-))) ! Ako nemate kalup za projice onda samo napravite ćuftu pa na sredinu prstom napravite udubljenje i stavljajte u nauljen pleh ! Savršeno ukusno meso a odlično ide uz zelenu salatu ! Prijatno ! :-D 
 

8 коментара: