- 400 gr špageta
- 400 gr mlevenog mesa
- 2 šargarepe
- 1 veći crni luk
- 1,5 dl belog vina
- 150 gr kačkavalja
- začin C, biber, peršun, kečap
Luk sitno iseckahte , a šargarepu izrendajte. Na maslinovom ulju propržite luk i šargarepu pa dodajte meso i začin C ,biber po ukusu i pržite 10-tak minuta na umerenoj vatri. Sipajte vino i dinstajte dok tečnost ne ispari. Skuvajte špagete .U podmazanu vatrostalnu činiju stavljajte špagete formirajući gnezda, na sredini napravite rupu pa ih punite pripremljenim mesom i prelijte sa malo kečapa. Odozgo stavite rendani kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta tj. samo da se kačkavalj istopi.
P.S. Odličan izbor za savršeno ukusnu večeru ! :-D Prijatno !
Ovo je verujem fenomenalno! Moraću da isprobam.
ОдговориИзбришиodličan recept!!!
ОдговориИзбришиPusa.
obožavam tjesteninu, a ova tvoja gnijezda bi me dokrajčila za večeru jer sigurno ne bih stala samo na jednome. Gnijezdo po gnijezdo i evo slona umjesto ptice!
ОдговориИзбришиOvo izgleda fantasticno i to cemo probati:)))
ОдговориИзбришиBelo vino, što volim kad se pomene taj sastojak. Lično ne mogu da popijem ni čašu vina, mrljavim je 3 sata, ali u hrani nema ničeg lepšeg nego kad kuhinja zamiriše na vino. Super su ti gnezda. Ceo obrok!
ОдговориИзбриши