- 400 gr pilećeg belog mesa
- 3 kašike meda
- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica karija
- začin C
Meso iseckajte na kocke i začinite začinom C. U činiji pomešajte med, kari, soja sos i ulje i sve dobro umutite žicom za mućenje. Stavite meso u marinadu od meda, dobro ga uvaljajte i ostavite u frižideru bar sat vremena (meni je stajalo 5 h). Sipajte ulje u tiganj, stavite meso i tek onda stavite na ringlu i to na najnižu temperaturu dok se meso ne isprži a kad je meso prženo pojačajte malo da se samo malo zapeče jer bi u protivnom meso zagorelo zbog meda ! Služite toplo uz prilog po želji .
P.S. Znam da sam dosadna sa piletinom ali obožavam je na milion i jedan način i u svim oblicima ! :-)))))))))) Meso spremljeno na ovaj način je slatkastog ukusa , divno je mekano i taaaaaako sočno ! Prijatno! :-D
med je sjajna stvar u slanim jelima. Mi ga tako malo koristimo, evo i meni tegla jedna traje čitavu večnost. SUper receptić!
ОдговориИзбришиHvala Jeco! Med zaista odlično ide u piletinu ! Pozdrav !
ОдговориИзбришиMislim da bi ovo moglo biti odlično!! :)
ОдговориИзбришиUh i jeste da znate :-))))))) !
ОдговориИзбришиImaš novi dizajn bloga, prekrasnoo!
ОдговориИзбришиBravoo!
A ova papica je njamii,zloća jedna svako veće jedem zbog tvog bloga, šmrc..što mogu otvori mi se apetit od fotogarfija i receptića.
Pusa!.
lepo lepo lepppppo
ОдговориИзбришиVidim da si promijenila pozadinu bloga u jesenju, zaista je krasna! Slično mariniram i radim piletinu (ali i svinjetinu) za kineska jela pa znam da je ovo jako fino. Med odlično omekšava meso, a daje i fini okus.
ОдговориИзбришиDrage moje hvala Vam od srca ! Veliki pozdrav :-D
ОдговориИзбришиDraga Jovana, molim te da svratiš do mene :)
ОдговориИзбришиhttp://emoserpica.blogspot.com/2010/09/nagrada_29.html
recept je odlican , samo me zanima za koliko je osoba ovaj recept ?
ОдговориИзбришиhvala puno i veliki pozdrav
Hvala Anoniman . Recept je za dve osobe . Veliki pozdrav.
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиPiletina sa medom.... mmmmm... Probala sam i mogu samo reci da je fantasticno :)
ОдговориИзбришиIzvanredan recept. Upravo sam ga spremio svojoj cerkici. Sve je smazala. Mekano, socno i s=blago slatkasto. Hvala Jovana, sad cu morati da isprobam i ostale tvoje recepte.
ОдговориИзбришиBane