Pages - Menu

среда, 2. јун 2010.

Punjene paprike

- 6 manjih paprika babura
- 500 ml tomatina 
- 400 gr junećeg mlevenog mesa
- 150 gr barenog pirinča
- 2 struka praziluka
- 1 šargarepa
- 1 veći krompir ili svež paradajz 
- začin C, biber, peršun 
Praziluk i šargarepu sitno iseckajte ili stavite u blender i izblendirajte pa stavite da se malo prodinstaju. Dodajte im meso, pobiberite, začinite po ukusu i dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa na kraju dodajte bareni pirinač i seckan peršun i polako promešajte. Paprike dobro operite i svaku izbušite na dnu sa viljuškom pa punite pripremljenim nadevom ali ostavite malo "lufta". Krompir ili paradajz isecite na kolutove i zatvorite paprike. Ređajte paprike u šerpu u koju ste stavili malo ulja pa nalijte tomatinom i kuvajte na umerenoj temperaturi oko pola sata. 
P.S. Šta reći sem - prijatno ! :-D

2 коментара:

  1. Naslucujem da je "tomatin"struci naziv za pire od paradajza.Mozda gresim,ne znam.

    ОдговориИзбриши
  2. Anoniman "Tomatino" nije stručan naziv već samo marka proizvoda koju sam ja koristila a inače je sok od paradajza . Vi možete staviti i domaći ili bilo koji drugi :-) Pozdrav.

    ОдговориИзбриши