среда, 8. децембар 2010.

Moskva šnit torta

23

I evo je najzad tortica za prvi rođendan našeg sina Petra :-)))) ! Kao što ste pročitali u pitanju je moskva šnit torta po želji Petrovog tate :-)))  , a original recept možete videti na sajtu meni jako drage Pote koja je majstor u pravljenju i dekorisanju istih :-)) ! S obzirom na to da prvi put pravim ovako veliku tortu obloženu fondanom pa još za tako veliki događaj ispala je odlično ! Nadam se da će se i Vama svideti :-)) ! VELIKO HVALA svima koji su me podržavali i verovali da ja to mogu - nadam se da Vas nisam izneverila ! Uživajte !

  
 P.S. A i naši dragi gosti su imali male poklončiće - upakovane slatke mafine (recept za njih u sledećem postu ) ! Uživajte ! :-)))))  

23 коментара:

  1. Predivna torta,nikad nisam vidjela ovako nešto!
    Od srca želim malenom Petru puno zdravlja i ljubavi u životu.
    Velika pusa, Zondra Art

    ОдговориИзбриши
  2. UH drage moje hvala Vam od srca ! VELIKI POZDRAV ZA VAS!! :-*

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Jovana, prvo srećan rođendan mami i njenom čedu. Ovo je ipak najviše vaš dan. Pa ti si postala majstor za fondan, i sad mi je jasno zašto si onako vežbala pred rođendan razne varijacije fondana. Koji je ovo fondan na kraju i šta je ispod ovih kocki. Slova da li si ih šablonom sekla ili onako slobodno. A medice, hoćemo instrukcije u slikama. Moskva šnit je neprevaziđena. Pravila sam je i išla da probam na licu mesta i zjakam u Hotelu Moskva da vidim da li mogu da je iskopiram. Ova je približna, ali fil je kod njih žut, nema belog dela. Sigurno je kvalitetnija po sastojcima od njihove. Bravo za majstorstvo!

    ОдговориИзбриши
  4. O Jeco draga HVALA PUNOOOOO!!Torta je prekrivena sa fondanom od marshmellow bombonica a figurice su pravljene od fondana 1! Instrukcije u slikama za mede može čim prođe gužva oko rođendana a uskoro je i meni rođendan pa ćemo još nešto da pravimooo :-)))) ! Kockice su cele od fondana (tako mi je bilo brže jer sam bila u stisci sa vremenom a inače sam već imala pripremljenu smesu za kesten tortu ali nažalost nije bilo vremena :-( ). Što se slova tiče slobodnom rukom sam ih radila i to sa najtanjom četkicom umočenom u crnu boju u prahu pomešanu sa malo vode (pošto sam mašinac po struci nije mi bilo teško da odradim slova :-) ). A Moskva šnit je vrh vrhova , savršena je - to je sve što se za nju može reći ! Hvala još jednom i veliki pozdrav! :-))))

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Jovana srecan rodjendan tvom sincicu Petru!!!Torta je savrsena!Ko bi rekao da radis prvi put?Mede su preslatke a i ovi upakovani slatki mafini samo provociraju.Nemoj dugo da cekamo na recept da bi ih isprobali:((

    ОдговориИзбриши
  6. Sretan rođendan malom Petru, sigurno je uživao u prekrasno uređenoj torti. Za prvi puta ispala je kao da je profesionalno napravljena u slastičarnici (bolje), pa ne znam kako bi mogla ispasti ljepše. A i mali slatki pokloni za goste su odlična ideja.

    ОдговориИзбриши
  7. Srecan Vam oboma rodjendan i da ste zivi,veseli zdravi 100000000 godina ♥♥♥ Torta je bombasticna!
    Nisam imala prilike da probam istu,ali imam recept sad,tako da..... u napad na kuhinju! :) Predivno si je dizajnirala,svaka cast! Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  8. Srecan rodjendan malom cedu. I tebi,naravno. Torta me je ostavila bez daha,predivno je ukrasena! Svaka ti cast! Sve pohvale od mene. A,mafini,super ideja! S A V R S E N O u svakom smislu.

    ОдговориИзбриши
  9. Srecan rodjendanko tetkinom mezimcetu :)))))) A za tortu seko prosto nemam reci, slika sve sama govori, stvarno si usavrsila fondan - trud se isplatio. A za moskva snit mmmmmm ma ime samo sve govori, jedna od najboljih kombinacija voca, krema ma nemam reci. Uzivajte u danasnjoj proslavici i za nas :)
    P.S. mafini su extra - ideja ti je stvarno super originalna :)
    Ljubimo vas mnoooogo :****

    ОдговориИзбриши
  10. Wow!! Torta je pravo umjetnicko djelo, izgleda fantasticno:)))Bravo!!!!
    Petre sretan ti rodjendan!!

    ОдговориИзбриши
  11. Aaaaa, evo i tortice!!!
    Prvo, srecan rodjendan tvom andjelu!
    A tortica je WOOOW!!! Medice su preslatke, kao nacrtane, ove kockice sa imenom savrsene... slova su, kao sto Jelena rece, toliko divno napisana da izgledaju kao da su radjena nekim sekacem, a i ovi pokloncici za goste su super :))) Svaka ti cast draga!!!
    Pusa i tebi i Petru

    ОдговориИзбриши
  12. Prvo srećan rođendan malom anđelu! Torta fantastično izgleda! Odlična kombinacija boja, svi detalji pedantni, ma fenomenalno!

    ОдговориИзбриши
  13. draga Jovana, baš si lijepo tortu dekorirala, jako mi se dopada i vjerujem da je bila odlična

    ОдговориИзбриши
  14. Stvarno divno izgleda. Svaka čast!
    Srećan Petru rođendan!

    ОдговориИзбриши
  15. Srecan rodjendan i sve najlepse u svakom danu njegovog detinjstva. Naravno, ponosnoj mami sve cestitke za umesnost, svaka cast! Bravoooo

    ОдговориИзбриши
  16. SVIMA VELIKO HVALA NA DIVNIM ŽELJAMA I ČESTITKAMA!!! :-))
    VELIKI POZDRAV ZA SVE , DRAGE MOJE , OVO NE BIH MOGLA DA IZVEDEM BEZ VAŠE POMOĆI I VELIKE PODRŠKE !! :-))

    ОдговориИзбриши
  17. Draga Jovana od srca vasem djecaku cestitam rodjendan! :D
    Hvala vam na ukazanom povjerenju za recept!
    Srdacan pozdrav
    Pota

    ОдговориИзбриши
  18. Hvala Vama draga Pota na savršenim receptima koje delite sa nama ! Veliki pozdrav ! :-))))

    ОдговориИзбриши
  19. Iako nisam probala tortu, iz poznatih razloga, presrećna sam kako je sve sjajno ispalo, znajući koliko si se trudila. :)
    I bebi Peci, a i mami srećan rodjendan, tata Mata ima samo da peva pored vas dvoje! :-*************

    ОдговориИзбриши
  20. Ovo je predobro. Ja nemam vremena za ovakve igrarije. Ali evo u planu mi je jedna torta s ticino masom. Pa da vidim kako će mi ispasti.

    ОдговориИзбриши