уторак, 23. новембар 2010.

Kuglice sa kafom

7

- 250 gr šećera
- 125 gr margarina
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 gr mlevenog posnog keksa
- 80 gr čokolade
- 2 kašičice mlevene kafe
Sipati u šerpu šećer i 1 šoljicu vode (šoljica od crne kafe) pa kad prokuva kuvajte još 3 minuta. Dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi, a zatim dodajte orahe, keks, čokoladu i kafu i sve polako izmešajte da se masa ujednači pa ostavite da se ohladi. Od ohlađene mase praviti kuglice i u svaku na sredini čačkalicom utisnuti otisak da liči na zrno kafe. Ostavite kuglice malo u frižideru pa ih umačite u rastpoljenu čokoladu. Kada prelijete kuglicu čokoladom napravite opet otisak čačkalicom da ostane na čokoladi. Ostavite da se čokolada stegne.
 P.S. Preukusno! :-)) Prijatno!    

7 коментара:

  1. Predivne. Jako volim kolače sa kafom, a ne znam zašto, jako retko ih pravim. Ovo je baš ukusan recept, a uz to je i postan pa će nam dobro doći za predstojeće posne slave.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas jednostavan recept, a efektno izgleda. Ako budem imala vremena, radicu ovo za Slavu. Hvala!

    ОдговориИзбриши
  3. savrseni slavski sitni kolacici :) Sretna slava dragi moji !!!!!!!Ljubimo vas sve mnogooooooooooooooooooooooo

    ОдговориИзбриши
  4. Odlični su ti kolačići...ali nije ni loša nagradica koju si osvojila kod mene.... :)
    Vidi http://ketymartiniskuhacha.blogspot.com/2010/11/nagrada-me-encanta-tu-blog.html.
    Podigni i proslijedi što prije.... Puse :*

    ОдговориИзбриши
  5. Ja zelim da se u ime svoje sestre Jovane izvinem svima na malom kasnjenju u odgovaranju,prihvatanju i prosledjivanju nagrada.Sutra je mojoj sestri slava,malo je premorena od priprema.Nadam se da cete razumeti.Sirurna sam da ce uskoro stici sve da nadoknadi i obraduje nas novim receptima.Mnogo hvala svima Vama koji posecujete njen blog i dajete joj podrsku,verujte to joj jako mnogo znaci.Ja ujedno uzivam u njenom i svim ostalim blogovima koje redovno posecujem.Jos jednom od srca hvala svima :)))) Jojina sestra - Alexandra

    ОдговориИзбриши