недеља, 10. октобар 2010.

Piletina sa mlincima

7


- 500 gr pilećeg belog mesa 
- 1 pakovanje gotovih mlinaca
- 5 dl mleka
- 2 dl kisele pavlake
- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole
- so, biber
Meso podelite na 4 šnicle, izlupajte ih , začinite solju i biberom i ispecite na gril tiganju . Stavite mleko da prokuva pa u njega ubacite sitno izlomljene mlince , umešajte kiselu pavlaku i kratko prokuvajte. Začinite mlince sa malo soli. U podmazanu vatrostalnu činiju rasporedite mlince, preko njih poređajte meso a preko mesa narendajte dimljeni kačkavalj ili izdrobljenu gorgonzolu. Stavite da se zapeče na 200 stepeni oko 15 minuta. Služite toplo uz salatu po želji.
P.S. Ako imate manje vatrostalne činijice još bolje - jedna činijica za svakoga :-)))) ! Odličan ukus a i miriiiiiiiis ! Divno ! Prijatno! :-))) 

7 коментара:

  1. Znaš li da je u Zagrebu i Zagorju najveći specijalitet domaća purica s mlincima?
    E tvoj specijalitet je odličan, ali ako ikad budeš imala vremena i volje probati sama napraviti puricu s mlincima vjerujem. da ćeš se oduševiti.

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. Moram da priznam da mlince nikad nisam koristila. Možda bi i omašila da ih kupim. Znam da bake na pijaci koje prodaju sir i jaja prodaju rezance za supu i mislim da prodaju mlince, onako izgledaju kao suve prepečene žute tortilje. Zabeleženo za ove hladne zimske dane koji slede!

    ОдговориИзбриши
  3. E koliko godina slušam o ovome i nikako da isprobam. Doduše, preporučili su mi ćuretinu, jer je to originalni, kako kažu, recept al može se prilagoditi ukusu. Evo sada vidim kako dobro izgleda. Mlince nisam nikad koristila:( Evo putokaza da ovo jelo stvarno treba da pripremim i probam. Jako mi se dopada kako si pripremila i uslikala ovo. Boje me mameeeeee:))

    ОдговориИзбриши
  4. Obožavam pile sa mlincima, pravo tradicionalno jelo, a ovaj recept je super! PUSA draga Jovana..

    ОдговориИзбриши
  5. ja obožavam mlince s piletinom ili puricom, odličan ti je ovaj recept

    ОдговориИзбриши
  6. Videla sam pre neki dan ovaj recept u emisiji Kuhinjica, i bas mi je zapao za oci, zbog gorgonzole. Ne sumnjam da je ukusno :)

    ОдговориИзбриши